woensdag 9 augustus 2006

Portugal - Horta da Musica

Na drie weken in Nederland wilden we ook nog graag 'echt' op vakantie in Portugal. Bij een zoektocht naar locaties in Portugal kom je van het ene in het andere megaresort terecht waar we niet echt zin in hadden maar gelukkig werden we door Milan getipt over Horta da Musica van Janine en Vincent van der Seijs. En het is echt een absolute aanrader. De Horta is een oude hoeve, met naast het huis van Janine en Vincent drie appartementen en twee hotel kamers. In de boomgaard kan je de sinaasappelen van de boom halen, dus iedere dag verse jus. Het weer was zonder uitzondering prachtig en het zwembad dichtbij en rustig. De enige vervelende persoon die er wel bommetjes in maakte was Walter.



In het appartement naast ons zat de familie De Prie; Rene, Monique, Vera (3) en Tessa (bijna 1). Erg gezellig en Vera werd het eerste vakantievriendinnetje van Casper. Casper bevestigde dit zelf toen hij trots tegen een nieuw meisje zei; "Ik ben Casper, ik ben drie en mijn meisje is Vera".


Casper en Vera met de oogst van de dag

Tijdens een van onze trips in het binnenland van de Algarve bezoeken we het pitoresque Alte. Ronddolend door de kleine steegjes worden we naar binnen geroepen door een oude man. We zien op een krantenartikel aan de muur dat we hier te maken hebben met de 72-jarige schoenmaker Jose Saturnino da Palma. Jose maakt niet alleen hoogwaardig schoeisel, maar heeft ook zijn eigen museum. Jose leidt ons zonder een woord te zeggen rond door zijn enorme verzameling curiosa. Schoenen, lepels, klokken, foto's, poppen, tegels, borden, bestek, emmers, vaatdoekjes en het hoogtepunt; antieke douches (type emmer met touwtje eraan). Volgens de professionele handgeschreven briefjes bij de items gingen sommige stukken terug tot 1800.
In het zwembad zwemt Casper ook voor het eerst met bandjes. Apetrots natuurlijk en hij is niet meer uit het zwembad weg te slaan.

Geen opmerkingen: